Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy wszystkich produktów, usług i witryn oferowanych przez firmę ORKAN Tactical (*.orkan-tactical.pl).

Jakie dane o Tobie zbieramy ?

1. Dane zbierane podczas rejestracji - abyś mógł skorzystać z pełni funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o twój adres e-mail, hasło jakiego będziesz używał w Naszym sklepie, oraz dane teleadresowe;

2. Dane zbierane podczas transakcji zakupu - zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w sklepie ORKAN-Tactical zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności. Podanie ich jest dobrowolne, lecz niezbędne w celu realizacji zamówienia;

3. Dane zbierane automatycznie - podczas Twojej wizyty na Naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp.;

4. Dane zbierane gdy kontaktujesz się z Nami - gdy kontaktujesz się z Nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail itp. przekazujesz Nam swoje dane osobowe np. imię, nazwisko, e-mail itp.;

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane ?

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja nie jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Dane zebrane podczas transakcji zakupu będą wykorzystywane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. W przypadku wyboru płatności poprzez serwisy PayPal i PayU Twoje dane osobowe zostaną udostępnione tym firmom w celu realizacji płatności. Twoje dane teleadresowe zostaną również udostępnione firmom spedycyjnym w celu realizacji dostawy zamówienia. Firmy te nie będą wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest dobrowolne, jednak niezbędne jeżeli chcesz dokonać zakupu;

Jeżeli zapisałeś się na Nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twój adres e-mail w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować ?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas e-maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować Nas o zmianie danych ?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji  Moje konto, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Jak mogę skorygować, zablokować lub usunąć moje dane osobowe?

Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, oraz prawo ich poprawienia i usuwania. W celu realizacji tego uprawnienia prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta, oraz z adresu: kontakt@orkan-tactical.pl.

Sklep dokłada wszelkich starań by zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i witryn w celu ochrony Państwa danych.

Bezpieczeństwo informacji i uzyskiwanie dostępu do danych osobowych

Stosujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych osobowych klientów przed nieupoważnionym dostępem. Są to odpowiednie procedury przechowywania i przetwarzania danych oraz fizycznie środki bezpieczeństwa mające na celu ochronę przed nieupoważnionym dostępem do systemów w których przechowujemy dane osobowe.

Dostęp do danych osobowych jest ograniczony i mają go tylko pracownicy dla których jest on niezbędny w celu przetwarzania danych w naszym imieniu. Osoby te są związane zobowiązaniami zachowania poufności i w razie niedopełnienia tych zobowiązań podlegają środkom dyscyplinarnym, włącznie z wypowiedzeniem umowy i ściganiem karnym.

Wykorzystanie ciasteczek „cookies”

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z Naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zwierają żadnych danych osobowych.

Więcej informacji o plikach cookies wykorzystywanych przez nasze serwisy znajdziesz na specjalnej podstronie.

Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Warto pamiętać:

Gdy korzystasz z jednego komputera wspólnie z innymi użytkownikami, po zakończeniu korzystania z serwisów ORKAN Tactical, do których jesteś zalogowany, koniecznie się wyloguj.

Dane podane przez Ciebie przy korzystaniu z usług naszego seriwsu znasz tylko Ty i ORKAN Tactical. Z naszej strony zapewniamy, że nikomu niepowołanemu nie zostaną ujawnione, Ty też zachowaj ostrożność w udostępnianiu ich osobom trzecim.

Uważaj na osoby chcące wyłudzić od Ciebie informacje na Twój temat, mogą zostać wykorzystane przeciwko Tobie bądź innym osobom. Zachowaj ostrożność. Upewnij się, kim jest osoba, która pyta Cię o dane osobowe, jaką reprezentuje instutucję. Pamiętaj, że to właśnie Ciebie chroni Ustawa o ochronie danych osobowych.

Kontakt

Administratorem danych jest: Orkan Tactical Hubert Rogacewicz, ul. Stanisława Konarskiego 7, 01-355 Warszawa.
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt.
 
 
Poniżej znajdziesz wyciąg z naszego regulaminu dotyczący polityki prywatności
 
§3
POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Administratorem danych osobowych Użytkowników - Klientów Sklepu, podanych w związku z korzystaniem z określonych funkcjonalności Sklepu, jest firma Orkan Tactical Hubert Rogacewicz, nazwa skrócona Orkan Tactical (dalej jako Sklep) z siedzibą w Warszawie mieszcąca się przy ul. Stanisława Konarskiego 7, 01-355 Warszawa. NIP: PL 522-266-91-14, REGON: 142507789, zarejestrowaną przez Zarząd Dzielnicy Bemowo m. st. Warszawy pod numerem ewidencyjnym 513311 i widoczną w ewidencji CEIDG pod adresem: https://prod.ceidg.gov.pl/ceidg/ceidg.public.ui/SearchDetails.aspx?Id=8ecd2838-14a4-4752-9f7a-8096739e5412 ;

  2. Dane osobowe podane przez Użytkownika - Klienta Sklepu podczas rejestracji, edycji konta w serwisie https://sklep.orkan-tactical.pl oraz w momencie przystąpienia do korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną (np. wypełnienia formularza celem stworzenia swojego profilu w ramach Sklepu, dokonywania zakupów w Sklepie Internetowym), będą przetwarzane przez Administratora, przede wszystkim, w celu wykonania zawartej umowy na świadczenie usług drogą elektroniczną na warunkach opisanych w regulaminie (nawiązania, ukształtowania treści, zmiany lub rozwiązania stosunku prawnego w ramach usług świadczonych w ramach Serwisu oraz rozpatrzenia ewentualnych reklamacji). Podstawę prawną takiego przetwarzania stanowi art. 6 ust. 1 lit b) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako „ogólne rozporządzenie o ochronie danych”). Ponadto, dane te będą przetwarzane przez Administratora w celu marketingu usług własnych (w przypadkach, gdy przepisy prawa dopuszczają przetwarzanie danych w tym celu bez zgody osoby, której dane dotyczą), w oparciu o podstawę prawną określoną w art. 6 ust. 1 lit. f) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych. W przypadku zamówienia przez Użytkownika/Klienta newslettera, jego dane będą przetwarzane również w celu świadczenia usługi newsletter;

  3. Dane osobowe będą przechowywane przez czas trwania umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną zawartej w ramach Sklepu oraz po jej zakończeniu, w celu realizacji przez Sklep praw i obowiązków wynikających z obowiązujących przepisów prawa, w tym w szczególności obowiązków podatkowych;

  4. Użytkownikowi - Klientowi Sklepu przysługuje prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania (w przypadku, gdy podstawą przetwarzania jest usprawiedliwiony interes administratora), prawo do przenoszenia danych osobowych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych;

  5. Podanie danych osobowych podczas rejestracji lub korzystania z usług w Sklepie jest dobrowolne, ale niezbędne w celu zarejestrowania się w Serwisie lub skorzystania z usług, które wymagają podania danych osobowych w Sklepie. Zwłaszcza realizacji złożonego zamówienia;

  6. Wszelkie zgody wyrażone ewentualnie przez Użytkownika/Klienta dotyczące przetwarzania danych osobowych lub przesyłania informacji handlowych mogą być w każdej chwili odwołane. Wszelka korespondencja w ww. zakresie powinna być kierowana na adres: kontakt@orkan-tactical.pl;

  7. Sklep chroni przekazane mu dane osobowe oraz dokłada wszelkich starań w celu zabezpieczenia ich przed nieuprawnionym dostępem lub wykorzystaniem przez osoby nieupoważnione;

  8. Sklep przekazuje dane osobowe Klienta dostawcom w zakresie niezbędnym do realizacji usługi dostawy zamówionego towaru;

  9. W przypadku, gdy Klient wybierze wysyłkę zamówienia poprzez usługę Inpost - Paczkomat jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji dostawy spółce Inpost Paczkomaty Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie 00-940, przy ul. Malborskiej 130 wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego pod numerem KRS 0000255841;

  10. W przypadku, gdy Klient wybierze wysyłkę zamówienia poprzez usługę DHL jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji dostawy firmie Deutsche Post AG z siedzibą w Bonn 53113, przy Charles-de-Gaulle-Straße 20 zarejestrowanej w Sądzie w Bonn pod numerem HRB 6792 oraz firmie brokerskiej R2G POLSKA Sp. z o.o. (serwis Apaczka.pl) z siedzibą w Warszawie 02-797, przy ul. Franciszka Klimczaka 1 wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000335110;

  11. W przypadku, gdy Klient wybierze wysyłkę zamówienia poprzez usługę Poczty Polskiej jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji dostawy spółce Poczta Polska S.A. z siedzibą w Warszawie 00-940, przy ul. Rodziny Hiszpańskich 8, wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000334972;

  12. W przypadku, gdy Klient wybierze płatność poprzez system PayU, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu 60-166, przy ul. Grunwaldzkiej 182, wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000274399;

  13. W przypadku, gdy Klient wybierze płatność poprzez system PayPal, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności firmie PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A z siedzibą pod adresem L-1150 w Luksemburgu. Firma PayPal Inc. jest firmą macierzystą firmy PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. Jej siedziba znajduje się w Stanach Zjednoczonych, w stanie Kalifornia;

  14. W przypadku, gdy Klient wybierze płatność kartą płatniczą, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności firmie SumUp Payments Limited z siedzibą pod adresem 32 - 34 Great Marlborough St, W1F 7JB Londyn Wielka Brytania.

Podstawa prawna: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)


Regulamin wchodzi w życie z dniem: 21.05.2018